Dag van Digitalisering 2024: bekijk de sessies terug

Heb je de Dag van Digitalisering gemist of wilde je een presentatie terugkijken? Hier vind je alle sessies, zodat je alle informatie opnieuw tot je kan nemen. En onderaan vind je ook een link naar de foto's. 

Magazijnexpert Arjen Lagerweij van evofenedex gaf een inkijkje in de wereld van robotisering en automatiseringsoplossingen. Bekijk hoe andere bedrijven hun robotisering en digitalisering hebben aangepakt en welke obstakels ze daarbij tegenkwamen. 

Tijdens deze sessie verhelderde Joep van den Tillaart van Pipple de werking van AI en de vereisten voor organisaties om AI te implementeren. Ook benadrukte hij de tastbare voordelen die AI kan bieden.

Wout van de Heuvel en Roger van Straaten van TLN bespraken de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het opzetten van hun CO2-registratie. Bedrijven in de transportsector worden steeds vaker geconfronteerd met nieuwe duurzaamheidsregelgeving, zoals de CSRD en verplichtingen rond Carbon Footprinting, evenals strikte duurzaamheidsrapportage-eisen van klanten.

Ontdek je hoe je binnen jouw organisatie een volgende stap kunt zetten met de digitale vrachtbrief. Elke schakel in de supply chain, groot of klein, heeft een vrachtbrief nodig bij het vervoeren van goederen. De experts van Beurtvaartadres leggen uit hoe een eCMR werkt, wat erbij komt kijken en welke voordelen een digitale afhandeling biedt. Daarnaast worden in deze plenaire sessie praktijkervaringen gedeeld, zodat je ook leert hoe je met de eCMR een volgende stap kunt zetten in jouw logistieke digitalisering.


Logistiek Digitaal liet zien hoe je samen met je collega's de digitale toekomst kon omarmen. We bespraken waarom verandermanagement essentieel was en hoe je collega's kon motiveren voor digitalisering. Dit deden we onder de begeleiding van digitaliseringsadviseur Anneloes van Klaveren van Logistiek Digitaal en docent Jeroen Lohuis.

Bekijk hier alle foto's.

Meer weten?

Contact de expert

Wout van den Heuvel

Beleidsadviseur digitalisering en innovatie

Heb je als lid een vraag voor een van onze experts? Neem contact op!

Vragen waar je het antwoord zo 1,2,3 niet op weet? Of twijfel je ergens misschien over? Ons team van de Ledendesk zit dagelijks klaar om al je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar een specialist via 088-4567567 of per mail via info@tln.nl.