‘De politiek heeft ons luid en duidelijk gehoord’

Duizenden ondernemers en werknemers, veel TLN-leden, demonstreerden woensdag op het Malieveld. TLN-voorzitter Elisabeth Post dankt alle leden die er waren: ‘We hebben samen een vuist gemaakt. De politiek heeft ons luid en duidelijk gehoord!’

En dat was ook nodig. Nederland valt stil, omdat de politiek niet voldoende vaart maakt met oplossingen voor de stikstof- en PFAS-problemen. U merkt dat het eerst. Omdat het kabinet kennelijk onvoldoende beseft dat het water u na aan de lippen staat, was deze actie echt nodig. Dat vonden velen van u ook, zo bleek op het Malieveld.

Publieksvriendelijk

Zoals u van TLN mag verwachten, hebben we weloverwogen meegedaan aan de actie. Dat betekende in de eerste plaats dat wij erop stonden dat de actie publieksvriendelijk zou zijn, dus zonder files op de wegen te veroorzaken. Daarom hebben we, in samenwerking met de organisatie Grond in Verzet en 44 (!) deelnemende brancheorganisaties, opgeroepen om niet met materieel naar Den Haag te komen. Dat er altijd onverlaten zijn die menen hun eigen plan te moeten trekken en wel de weg zijn gaan blokkeren, is jammer. Het heeft het succes van de dag er echter niet minder om gemaakt.

Meer weten?

Contact de expert

Team Public Affairs

Adviseurs