Duitsland: geen tol voor elektrische vrachtauto

Duitsland stelt elektrische vrachtauto’s vanaf 2019 vrij van tolheffing. Dat liet de Duitse minister van Verkeer Andreas Schreuer vorige week weten. Een goed idee, vindt TLN, dat navolging moet krijgen bij invoering van de kilometerheffing in Nederland.

Duitsland wil met deze maatregel​ het gebruik van elektrisch aangedreven vrachtauto’s stimuleren. Ook in Nederland zou deze maatregel een positief effect kunnen hebben, doordat het voor ondernemers aantrekkelijker wordt om te investeren in een elektrische vrachtauto. Dan krijgen we een dubbel effect van de kilometerheffing op de verduurzaming van de transportsector. Het kabinet gaf immers eerder aan dat de opbrengsten van de heffing gaan naar de verduurzaming van het wegtransport.

Ook tol op Bundesstrassen

Elektrische vrachtauto’s hebben een beperkte actieradius: omdat ze vaak moeten laden, zijn ze minder geschikt voor lange ritten. Onlangs maakte Duitsland bekend vanaf 1 januari 2019 niet alleen tol te heffen op de snelwegen (Autobahnen), maar ook op onderliggende wegen, de zogeheten Bundesstrassen. De combinatie van tolheffing op de lokale Bundesstrassen en een vrijstelling voor elektrische vrachtauto’s, kan ertoe leiden dat Duitse transportbedrijven voor de korte afstanden eerder elektrische vrachtauto’s inzetten.

Meer weten?

Contact de expert

Team Internationaal

Adviseurs

Meld je aan voor de community om je ervaringen te delen.

TLN-leden ontmoeten elkaar op bijeenkomsten, maar ook online. TLN is van start met een pilot voor leden. Zij krijgen online toegang tot een omgeving waarop ze informatie kunnen delen over ondernemerschap en relevante onderwerpen zoals duurzaamheid.