Headliner Wouter Veldhuis: De toekomst van Nederland en ruimte voor logistiek

Het rapport ‘De logistiek van morgen begint vandaag’ van het College van Rijksadviseurs deed veel stof opwaaien in de logistieke wereld. In het rapport pleit stedenbouwkundige en Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving Wouter Veldhuis voor fors overheidsingrijpen in de logistiek.

Juist vanwege de uiteenlopende opvattingen lijkt het TLN, als dé ondernemersorganisatie voor de sector logistiek en transport, interessant om het gesprek aan te gaan om te zien waar wij elkaar kunnen vinden en wat wij van elkaar kunnen leren. Daarom heeft TLN Wouter Veldhuis uitgenodigd om een bijdrage te verzorgen tijdens TLN Inspireert! op 27 januari 2024.

Wouter zal spreken over de grote transities waar we voor staan, die niet alleen een enorme impact zullen hebben op de ruimte, maar ook de economie van ons land. De economie van Nederland moet ingrijpend veranderen wil deze kunnen meebewegen naar een economie die ten dienste staat van de maatschappelijke opgaven op de lange termijn. Het wordt steeds duidelijker dat we ons geld moeten verdienen zonder de planeet uit te putten. Circulair en klimaatneutraal. Groei in welvaart zal meer plaatsmaken voor groei in welzijn. Dat vereist een bredere definitie van groei: een gezondere leefomgeving, goed betaald en betekenisvol werk, persoonlijke ontwikkeling en meer solidariteit. Een circulaire economie kan net als de huidige economie niet zonder logistiek functioneren. Maar die logistiek is anders dan we die vandaag de dag kennen. De vraag is: aan welke knoppen kunnen overheid en bedrijfsleven nu draaien om deze noodzakelijke circulaire toekomst, die bijdraagt aan onze brede welvaart, gestalte te geven?

Roelof Hofman, COO Benelux bij DHL eCommerce en bestuurslid van TLN over deze bijdrage: “Logistiek is de bloedsomloop van de samenleving. We kunnen simpelweg niet zonder. Goederen moeten ergens vandaan komen en ergens naartoe gebracht worden. Tegelijkertijd heb ik best begrip voor de maatschappelijke discussie die er speelt. Hoe gaan we om met de schaarse ruimte in Nederland? Welke keuzes willen, kunnen en moeten we maken? Als sector moeten we een open vizier houden voor wat er speelt, en de dialoog aangaan met anderen. Laten we vooral samen kijken welke creatieve mogelijkheden er zijn zodat we voldoende ruimte kunnen houden voor de logistiek. Daar kunnen we mee starten tijdens TLN Inspireert!, als Rijksadviseur Wouter Veldhuis zijn visie hierop met ons deelt. Mooi dat we op deze dag ook podium bieden voor dat andere geluid.”

Wil je er ook bij zijn? Meld je aan voor TLN Inspireert!
En lees alle informatie over TLN Inspireert op onze website.

Praktische informatie

  • Wanneer: Zaterdag 27 januari 2024 – van 13.00 tot 20.00 uur
  • Waar: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
  • TLN Inspireert! is gratis en exclusief te bezoeken voor TLN-leden en partners

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.