HUB 4, Op elk moment inzicht met internet of things

Realtime inzicht helpt veel geld te besparen, in de nieuwe HUB van deze maand spreken we met Van Happen Containers over het ontwikkelde Internet of Things (IoT)-volgsysteem voor containers. Ook spreken we met Transportbedrijf Hatzmann over het managen van CO2 en spreken we met Caroline Koiter, directeur van Rail Cargo Information Netherlands, over het beter presenteren van onze logistieke sector. Dat en nog veel meer lees je in de nieuwe HUB.

Onder meer in deze editie van HUB… 

Op elk moment inzicht met Internet of Things
In nauwe samenwerking met KPN ontwikkelde Sjef van Eck, CFO bij Van Happen Containers, een IoT-volgsysteem voor containers. Internet of Things (IoT) blijkt vaak een nog wat schimmig begrip, in dit artikel wordt het verder uitgelegd.

Automatisering kan het verschil maken
‘Met hulp van automatisering, digitalisering en het verzamelen van data kun je bedrijfsprocessen verbeteren’, zegt Roy van der Heijden. ‘Maar het is ook belangrijk om je data te delen met andere partijen. Of dat nu bedrijven zijn waarmee je samenwerkt, de overheid, het CBS of TLN.’

Managen van CO2 biedt kansen
Het belang van de hoeveelheid CO2 die je werk uitstoot, neemt toe. Omdat klanten daar steeds meer om vragen, overheden daar belangstelling voor hebben of omdat je zelf wil verduurzamen. Wil je de komende jaren de CO2-emissie verminderen? Dan geldt: meten is weten. We spreken Karlien Hatzmann van familiebedrijf Hatzmann die inmiddels begonnen is met de CO2 registratie.

‘We mogen ons als logistieke sector beter presenteren’
In 2020, net voor het ‘Europese jaar van het spoor’, begon Caroline Koiter als directeur van Rail Cargo Information Netherlands. Een Europese delegatie reisde door Europa om met eigen ogen te zien wat er speelt in het transport en spoorgoederenvervoer. ‘Daarin zijn nog écht wel stappen te zetten.’

Dit en nog veel meer lees je in de HUB.

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum? Of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 
HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

Meer informatie over adverteren vind je hier. 

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie medewerkers & adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.