HUB 5 ‘Met vervoer over water los je veel problemen op’

Aankomende week komt hét ledenblad HUB weer uit en dit keer is hij extra gevuld met een special over de arbeidsmarkt. In dit nummer hebben we het onder andere over het vervoeren van afval over het water. Betrokken partijen denken dat er steeds meer goederenvervoer naar het water gaat. Ook hebben we een artikel over ketensamenwerking we spreken hierover met Frank Hermans CSO bij Seacon Logistics over de ketenregie van Chili tot China. En uiteraard lees je in de special verschillende verhalen uit de arbeidsmarkt, onder andere over nieuwe opleidingsinitiatieven, carrière switchen en veranderingen op pensioengebied. Dat en nog veel meer is te lezen in het nieuwe nummer van HUB.

Onder ander deze editie van HUB… 

‘Met vervoer over water los je veel problemen op’
Het Limburgse transport- en afval inzamel- en havenbedrijf L’Ortye, waste-to-product bedrijf Renewi en partners laten met een pilot zien dat afval vervoer over water prima kan. Op enig moment moeten gemeenten overstag gaan als het om vervoer over water gaat denken betrokken partijen. ‘Multimodaal vervoer is geen keuze, maar noodzaak’.

Ketenregie van Chili tot China
Bij Seacon Logistics uit Venlo zijn ze al jaren bezig met ketensamenwerking en zoemen zichzelf dé logistieke ketenregisseur. HUB gaat in gesprek met Frank Hermans CSO bij Seacon.

We vormen samen één groot economisch gebied’
HUB spreekt met Horst Kottmeyer en Christoph Kösters, voorzitter en bestuurder bij de Duitse TLN geven een kijkje in hun vereniging en de Duitse transportwereld.

Doorpakken ondanks netcongestie
Ook in de transport en logistieke sector staan de seinen op rood omdat netbeheerders niet op tijd de gevraagde aansluitingen kunnen leveren. Maar is het echt zo somber gesteld met de vooruitzichten en de inzet van elektrische vrachtauto’s. Rob Aarse, beleidsadviseur strategie, duurzaamheid en bereikbaarheid bij TLN, praat ons bij.

SPECIAL ARBEIDSMARKT
In deze special verschillende artikelen uit de arbeidsmarkt: Nieuwe opleidingsinitiatieven voor een sterkere sector, 5 vragen aan Pieter Kievit, Grote veranderingen op pensioengebied, eerst advocaat nu vrachtwagenchauffeur en Statushouders aan het werk.

Dit en nog veel meer vind je in de allernieuwste editie van ons ledenblad HUB. 

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 
HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

Meer informatie over adverteren vind je hier. 

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie medewerkers & adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.