HUB nummer 6, Fusie helpt bij waarmaken van ambities

In deze zomereditie van het ledenblad HUB lees je het verhaal van een van de grootste fusies van 2024, namelijk die van VSDV en Zandbergen Transport. Beide bedrijven bundelen hun krachten samen in SVZ Transport. Ook spreken we transportbedrijf Winder Limmen, die dit jaar 130 kaarsjes uitblaast. Wat is het geheim van dit familiebedrijf? In deze editie vind je ook een interview met Laetitia Dablanc, hoogleraar en boegbeeld van de Franse stadslogistiek. Waar ligt haar focus als het gaat over de stadslogistiek in Parijs? Ook onderzoekt ze ontwikkelingen in andere steden en landen met grote belangstelling. 

Onder meer in deze editie van HUB...

Fusie helpt bij waarmaken van ambities
Een fusie voor een veelbelovende toekomst. Rober van Straalen, directeur bij Van Straalen de Vries Transport (VSDV), en Jos Zandbergen, directeur bij Zandbergen Transport, zijn klaar voor de nieuwe stap en bundelen hun krachten als SVZ Transport. ‘We hebben het uit sterkte gedaan. En daarom had niemand dit verwacht, denk ik,’ stelt Van Straalen. ‘Dat maakt het juist leuk en uitdagend.’

Van paard en wagen tot kranenspecialist 
Transport- en kraanverhuurbedrijf Winder Limmen bestaat maar liefst 130 jaar. Van transport met boten, naar paard en wagen, naar de eerste op diesel rijdende Scania in Nederland… er is een hoop gebeurd! Nog altijd is het bedrijf eigendom van een groep ‘Winders’. Wat is het geheim van zo’n succesvol familiebedrijf? We vroegen het Bart Winder. 

Hup Team Alvero!
Het Kampioenschap is in volle gang. Maar voor het team van Alvero Kantoormeubelverhuur begon het grote sportevenement in Duitsland maanden geleden. Het bedrijf is druk bezig geweest met het leveren en plaatsen van meubilair voor allerlei ruimtes van 10 stadions: van persruimtes tot kleedruimtes.

Multimodaal vervoer en trucks met bovenleidingen
Hoe belangrijk is multimodaal vervoer voor de toekomst van de havens? Hoe zorg je dat die toekomst duurzaam is? En kun je elektrische trucks laden met een bovenleiding? Betrokkenen gingen met elkaar in gesprek op 28 mei tijdens de TLN-netwerkbijeenkomst Mainports Event.

‘Stadslogistiek is uitdagend en wordt nooit saai’
Laetitia Dablanc is hoogleraar en boegbeeld van de Franse stadslogistiek. Haar focus ligt op de stadslogistiek in Parijs. Ze onderzoekt ook ontwikkelingen in andere steden en landen met grote belangstelling. Als premier van Frankrijk zou ze camera’s introduceren om kentekens te lezen en in alle steden alleen voertuigen met minimaal Euro 6 toelaten. Verder zou ze zero-emissiezones instellen in binnensteden en subsidies verstrekken voor elektrische vrachtwagens en autobussen. 

Dit en nog veel meer lees je in de HUB.

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum? Of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 

HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

Meer informatie over adverteren vind je hier. 

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.