Is jouw e-mailverkeer veilig?

Iedere dag worden ondernemers, groot en klein, slachtoffer van phishing, spoofing en andere aanvallen van cybercriminelen. Hoe veilig is jouw emailverkeer? Met de campagne ‘E-mail veilig’ stimuleert en helpt ‘De Veilige E-mail Coalitie’ jou als ondernemer veilig te mailen.

‘Heel het bedrijfsleven heeft last van cybercriminaliteit, ook transportondernemers’, zegt Hélène Minderman, veiligheidsadviseur bij TLN. ‘Elke dag verzenden en ontvangen je klanten en jij honderden e-mails. Helaas niet altijd optimaal beveiligd door het juiste gebruik van moderne internet- en e-mailstandaarden. Hierdoor loop je een onnodig groot risico gelopen om slachtoffer te worden van cybercriminelen die spoofing en phishing gebruiken om geld te verdienen aan bijvoorbeeld nepfacturen of ransomware-aanvallen.’ Aanvallers beperken zich niet alleen tot grote organisaties, maar richten hun pijlen ook steeds vaker op kleine organisaties. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 op 3 mkb’ers wordt bestookt met phishing e-mails en nepfacturen.

Website ‘e-mail veilig’

Met de campagne E-mail veilig stimuleert de Veilige E-mail Coalitie ondernemers om te onderzoeken of ze veilig e-mailen en helpen we hen om, samen met hun hoster, de benodigde stappen te zetten. Kijk op de website naar de animatie en test of jij al veilig e-mailt. Zo niet, ga met je hoster in gesprek. Scoor je wel al 100% op de test, laat dat dan weten via vraag@internet.nl zodat wij je een feestelijk pakket kunnen opsturen om het te vieren.

Gezamenlijk initiatief

Met de Veilige E-mail Coalitie nemen bedrijfsleven en overheid het gezamenlijke initiatief tot brede invoering van e-mailbeveiliging en up-to-date standaarden. De ondertekenaars vormen een coalitie om het vertrouwen in en de veiligheid van e-mail te vergroten. Zij werken daarbij intensief samen aan een invoeringsplan en delen kennis en ervaring.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid