Koninklijke onderscheiding voor TLN leden

Op vrijdag 26 april werden 3.372 mensen in Nederland verrast met een Koninklijke onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Tot dit unieke gezelschap behoren drie TLN-leden.

Drie TLN leden werden verrast met een Koninklijke onderscheiding.

  • Don van Riel van Trimodal Europe B.V. werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Riel is sinds 2003 directeur/eigenaar van het expeditiebedrijf Trimodal Europe. Trimodal Europe is een grote speler in de branche van het spoorgoederenvervoer. Het bedrijf in de Rotterdamse havenregio is gespecialiseerd in duurzame transportoplossingen, voornamelijk internationaal, via het spoor, het water en het land. Zo is vorig jaar de Maasvlakte Shuttle gelanceerd. Dit is een spoorverbinding tussen de Waalhaven en de Maasvlakte terminals. Ook zet Van Riel zich in voor onder meer Cefic (chemische industrie), UIC (Internationale spoorwegorganisatie) Clecat (expeditie en logistiek) en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. BZE is een vereniging van zeehavenexpediteurs die de belangen van de expediteur en de logistieke dienstverlener behartigt. Don van Riel is hiervan al 10 jaar voorzitter.
  • Arjan Flipse van Jacobs Verhuizingen B.V. werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Flipse is algemeen directeur bij Jacobs Verhuizingen. Hij ontving deze onderscheiding vanwege zijn inspanningen binnen carnavalsvereniging de Narrenkap. Binnen de vereniging heeft hij diverse titels ontvangen zoals Erelid en in 2020 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van de Oude Jan. Daarnaast steunt Flipse ook (sport)verenigingen en stichtingen op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied in de gemeente Rheden.
  • René Holweg van Holweg Cargo B.V. werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Holweg ontving deze onderscheiding onder meer vanwege zijn inzet als vrijwilliger op het gebied van media, carnaval en jeugdwelzijn. Ook was hij betrokken bij de totstandkoming van de TLN-campagne ‘Veilig op Weg – blijf uit de dode hoek’. Deze campagne draait na 27 jaar nog altijd zeer succesvol. Holweg zette zich met een van zijn vrachtauto’s belangeloos in als lesgever.

Namens Transport en Logistiek Nederland feliciteren wij Don, Arjan en René met hun Koninklijke onderscheiding.

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie medewerkers & adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.