Kosten besparen door gericht aandacht voor verzuim

Werkgevers in transport en logistiek kunnen hun kosten aanzienlijk terugdringen door gericht aandacht te geven aan verzuimpreventie. TLN helpt in samenwerking met Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Verzuimpreventie bespaart veel tijd, geld en energie.

Tegengaan van uitval van medewerkers is belangrijk voor iedere onderneming. TLN roept alle werkgevers op niet te verzuimen op dit vlak. Zeker nu binnen de sector sprake is van stijgende verzuimcijfers. Naast de corona-problematiek blijft de krappe arbeidsmarkt een probleem. Actief werken aan gezonde werknemers betaalt zich terug. Reden om met dit onderwerp aan de slag te gaan, vindt TLN. Dat begint bij het inzicht in de mogelijkheden om verzuim te beperken en daardoor kosten en ook energie te beheersen. Alleen afdekken van kosten via verzekeringen is vaak niet de beste weg.

Gericht advies
STL en TLN hebben de handen ineengeslagen en bieden ondernemingen concrete ondersteuning. STL is een door werkgevers- en werknemersorganisaties gezamenlijke gesteunde organisatie die zich onder meer richt op verzuimpreventie, arbodienstverlening en casemanagement om re-integratie van zieke werknemers te versnellen. Het onlangs gestarte initiatief van TLN Verzekeringen biedt hulp met gericht advies, toegesneden op de individuele onderneming.

Verzekeringen
Veel ondernemers maken gebruik van verzuimverzekeringen. Daarbij leidt stijgend verzuim tot hogere premies. Het is verstandig als ondernemer te onderzoeken hoe de verzuimverzekering zich verhoudt tot de mogelijkheden en kosten van preventieve maatregelen en inspanningen voor re-integratie. TLN helpt dat inzicht te krijgen. Voorkomen dat je aanspraak moet maken op een verzekering, levert meer op dan de tegemoetkoming die de verzekering biedt. Dat wil niet zeggen dat verzekeren overbodig is. Maar wel dat een goede analyse loont. Staat de betaalde premie in relatie tot de uitkeringen? Is er een goede aansluiting op de preventiemaatregelen, de arbodienstverlening en het casemanagement? Deze complexe vragen vergen een goede afweging. De experts van TLN Verzekeringen adviseren en geven onafhankelijk inzicht in aanbieders van verzekeringsproducten.

Meer weten?
Stuur een mail naar reactie@tlnverzekeringen.nl of bel met TLN Verzekeringen via 023-5202010 voor een vrijblijvend en gratis advies. Dat kan op elk moment, ook als er een nog niet opzegbaar contract met een andere arbodienstverlener in het spel is.

Meer weten?

Contact de expert

Saskia Kraaijenoord