Lees nu het KTO Magazine 2024

Vanaf nu is de vierde editie van het KTO Magazine 2024 online te lezen. In het magazine lees je herkenbare verhalen waaraan meerdere KTO’ers hun bijdrage hebben geleverd. Verhalen over werkgeverschap, de samenwerking tussen ‘groot’ en ‘klein’ van nu en in de toekomst en de voorbereiding op de veelbesproken Europese CSRD-richtlijn.

In deze editie lees je onder meer…

De meerwaarde van samenwerking tussen ‘groot en klein’
Naast eigen voertuigen en medewerkers maakt Kivits Drunen bewust gebruik van betrouwbare charters. Charters die Rob van Opzeeland, directeur Kivits Logistics Group, ervaart als waardevolle partners. Gerrit de Jong is zelfstandig ondernemer en rijdt voor Kivits Drunen. Hoe ervaren ze de samenwerking? En heeft een zelfstandig ondernemer nog wel bestaansrecht in deze tijd vol transities? We horen de visies vanuit de kleine én grote ondernemers.

Hoe blijf je aantrekkelijk voor jonge werknemers?
De arbeidsmarkt verandert continu en het is moeilijk om aan goed personeel te komen. Dit geldt zeker ook voor de sector transport en logistiek. Hoe zorg je dat je bestaand en nieuw personeel tevreden is én blijft? Peter Klanderman van Heavy Load Service geeft zijn visie.

De stem van de KTO’er binnen de vereniging
Binnen TLN zijn we samen één vereniging. De kwaliteit van de vereniging wordt mede bepaald door inspraak die leden hebben. Hoe is KTO georganiseerd binnen TLN? We vragen het zes vrijwilligers die zich allemaal inzetten om de stem van KTO te laten horen.

Interview met Robert Goevaers duurzaamheidsconsultant voor transport en logistiek
De ‘silver bullet’ voor verduurzaming bestaat niet. Dat benadrukt Robert Goevaers, specialist in het realiseren van businessmodellen voor duurzaam transport. Je moet niet alleen verduurzamingsstappen kiezen die bij je passen, maar deze ook goed timen, vindt hij.

‘CSRD lijkt nog ver weg, maar schijn bedriegt’
‘Vermindering van CO2-uitstoot moet niet alleen gerealiseerd, maar ook op de juiste manier gerapporteerd worden. Dat eist de nieuwe Europese richtlijn CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Hij gaat nog niet direct gelden voor KTO’ers, toch kunnen zij niet op hun handen gaan zitten. Want uiteindelijk krijgen we er, via ketenpartners, allemaal mee te maken. ‘Ga er nu al mee aan de slag, het is een kans om je voor de komende jaren goed te positioneren.’

Dit en nog veel meer lees je in het KTO Magazine 2024.

Lees ook: Succesvolle KTO-dag verbindt groot en klein

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.