Meer liquiditeitsproblemen verwacht

TLN verwacht dat meer transportondernemers de komende tijd liquiditeitsproblemen krijgen. Vanwege lange betalingstermijnen ontvangen bedrijven nu nog omzet die behaald is vóór de crisis. Als die inkomsten opdrogen, dreigen er meer financiële problemen voor ondernemers.

De transportsector hanteert een relatief lange betalingstermijn ten opzichte van andere sectoren. “Die loopt nu op van zo’n 45 dagen naar 90 dagen”, legde TLN-voorzitter Elisabeth Post op BNR Nieuwsradio uit, “maar dat betekent dat ze de afgelopen zes weken betaald kregen voor werk dat ze daarvoor hadden gedaan.”

In de laatste navraag bij leden gaf tien procent van de respondenten aan dat zij liquiditeitsproblemen hebben. TLN verwacht dat de komende maanden meer transportondernemers in de financiële problemen komen. De inkomsten die behaald zijn vóór de crisis drogen nu pas op, waardoor bedrijven later last krijgen van omzetdaling door het coronavirus.

TLN-voorzitter Elisabeth Post sprak hier vandaag over bij BNR Nieuwsradio. Uitzending gemist? Luister hier het fragment terug.

Meer weten?

Contact de expert

Roger van Straaten

Beleidsadviseur