Nederland agendeert digitale vrachtbrief in Europa

Minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) heeft in de Tweede Kamer bevestigd dat Nederland de digitale vrachtbrief, of e-CMR, hoog op de Europese agenda blijft zetten.

Deze toezegging deed de minister aan Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) tijdens het Kamerdebat over Europese samenwerking op het gebied van transport. Dit debat vindt altijd in de week voor de Europese Transportraad plaats.

Efficiënte en veilige afhandeling

Dijkstra vroeg de minister of zij van plan was zich in te zetten voor een verdere digitalisering van transportdocumenten. Ook TLN had hiervoor in aanloop naar het debat aandacht gevraagd. Zeker in tijden van corona draagt het gebruik van de digitale vrachtbrief bij aan een efficiënte en veilige afhandeling van vracht, doordat de vrachtwagenchauffeur minder of zelfs geen papieren hoeft uit te wisselen.

Grensoverschrijdende inzet

TLN is erg blij met de toezegging van de minister dat Nederland zich in Europa sterk blijft maken voor een grensoverschrijdende inzet van de e-CMR. Hopelijk zorgt dit ervoor dat landen die het e-CMR protocol nog niet hebben geratificeerd, zoals Duitsland, dit alsnog snel zullen gaan doen.

Meer weten?

Contact de expert

Denise van Vliet

communicatieadviseur