Onderdelen vrachtwagens in trek bij dieven

TLN krijgt vanuit de achterban meerdere signalen over diefstallen van onderdelen van geparkeerde vrachtwagens en opleggers. Vooral de ABS/EBS-modules lijken bij dieven in trek te zijn.

De kosten van deze module liggen rond de € 1.100,00 per stuk, exclusief montage en inregelen. Eerder deze maand waren er berichten uit het havengebied bij IJmuiden, waar meerdere incidenten waren voorgevallen. De laatste dagen deden zich weer nieuwe gevallen voor.

Het advies vanuit de politie is om voertuigen op afgesloten en beveiligde terreinen te parkeren. Helaas blijken dieven zich daar niet altijd door te laten tegenhouden.

Een TLN-lid is er toe overgegaan om een ijzeren plaat over de ABS/EBS-module te laten lassen en de tapeinden dicht te lassen. Wellicht is dat voor andere leden ook een interessante optie.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.