Politie opent speciaal aangifteloket ladingdiefstal

Vanaf heden kan iedere logistieke ondernemer 24 uur per dag een ladingdiefstal melden via 088-0087444.

​Het bedrijfsleven en de politie willen met dit speciale loket het ondernemers makkelijker maken om aangifte te doen en zo het aantal ladingdiefstallen terugdringen.

Stijging transportcriminaliteit

Aangiftes zijn een belangrijke bron van informatie voor het opsporen en bestrijden van transportcriminaliteit. Op basis van een gedeeld en volledig beeld kan de politie effectievere maatregelen treffen. En dat is nodig: uit de kwartaalcijfers van de Landelijke Eenheid blijkt dat het aantal ladingdiefstallen en pogingen daartoe in het eerste kwartaal 46% hoger ligt dan hetzelfde kwartaal in 2016.

Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland en Ambassadeur Transportcriminaliteit: “Om te voorkomen dat deze stijging doorzet zijn maatregelen als dit aangifteloket hard nodig.”

Hoe het werkt

Logistiek ondernemers bellen met 088-0087444 en doen telefonisch aangifte. Bij meldingen binnen kantooruren wordt de aangifte meteen opgenomen. Wordt er na kantooruren gebeld dan wordt het incident geregistreerd en zoekt de politie de eerstvolgende werkdag contact om de aangifte op te nemen. Als er een snelle opvolging nodig is dan onderneemt de politie direct actie. Ondernemers verliezen dus geen tijd, kunnen ongeacht tijd en plaats aangifte doen en hoeven nu nog maar één nummer te bellen voor zowel diefstal van een vrachtauto of lading.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid