Prijs tachograafkaart stijgt en daalt

De prijs van de tachograafkaart is per 18 januari vastgesteld op 101 euro, zo laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. TLN heeft meerdere malen geprotesteerd tegen verhoging van de prijs van de tachograafkaart.

TLN heeft het afgelopen jaar samen met andere branchepartijen bezwaar gemaakt tegen de verhoging van de prijs van de tachograafkaart door KIWA. De branche drong juist aan op een prijsverlaging omdat de prijzen in Nederland veel hoger liggen dan in bijna alle andere Europese landen. Het is aantoonbaar onjuist dat partijen niet gereageerd zouden hebben op de gehouden internetconsultaties zoals in de toelichting in de Staatscourant staat.

Verlaging

De verhoging van de prijs van de tachograafkaart gaat vooraf aan de voorlopig geplande verlaging van het tarief met 9 euro per juni dit jaar. Beschamend, zo liet TLN in een eerder bericht weten. De prijs van de Nederlandse kaart ligt nog steeds ver boven het gemiddelde van 59 euro en staat op de derde plaats als duurste van Europa. De minister heeft tot nu toe, helaas, nog niets gedaan met de herhaalde oproep van onder meer TLN om de prijs drastisch te verlagen.

Meer weten?

Contact de expert

Roger van Straaten

Beleidsadviseur