Sector geeft groots aandacht aan Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Vandaag op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur vraagt de sector aandacht voor de mannen en vrouwen die iedere dag en nacht doorwerken om Nederland draaiende te houden. Want zonder hen zou onze samenleving stil staan. Op de 2e donderdag van december worden chauffeurs verrast met een ‘Bedankt’ actie. Vanuit de campagne wordt gezorgd voor communicatie en publiciteit. Vanochtend om 10.00 uur trapte sterrenfotograaf William Rutten de Dag van de Vrachtwagenchauffeur af met de opening van een fototentoonstelling met in de hoofdrol: vrachtwagenchauffeurs. Doorgaans minder zichtbaar voor het publieke oog, zijn zij tijdens deze tentoonstelling juist de sterren van de dag.

Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering. De mannen en vrouwen zorgen er elke dag weer voor dat onze supermarkten, winkels en apotheken bevoorraad zijn en iedereen thuis zijn pakketje ontvangt. Ze maken lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze dat met veel inzet en plezier zodat de consument niet misgrijpt in de winkel. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen.

Waardering van vakmanschap

Om die waardering kenbaar te maken, organiseert de sector een speciale dag waarop we een welgemeend: ‘Bedankt!’ uitspreken. Bedankt aan alle vrachtwagenchauffeurs, die iedere dag vakwerk leveren en zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Werk dat er in de komende jaren volop is voor duizenden nieuwe vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten te laten draaien.

Honderden bedrijven door heel Nederland doen mee

Vandaag is het de derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Dan zetten honderden bedrijven hun vrachtwagenchauffeurs in een welverdiend zonnetje. De bedrijven zijn bijvoorbeeld transportbedrijven, distributiecentra, supermarkten en tankstations. Alle deelnemende organisaties vind je op de website www.dagvandevrachtwagenchauffeur.nl.

Sector zet dag in gang

De dag is door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV en CNV in het leven geroepen (en uitgevoerd door STL en Truckstar) om waardering te uiten naar alle hardwerkende vrachtwagenchauffeurs in Nederland. In de sector werken ruim 92.000 chauffeurs.

Meer weten?

Contact de expert

Saskia Kraaijenoord

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.