Terugblik: Week van de Digitalisering

Tijdens de derde editie van de Week van de Digitalisering organiseerde TLN, Beurtvaartadres en evofenedex vijf webinars over essentiële pijlers van succesvolle digitalisering.

Bekijk de webinars hier terug. Laat je bijpraten, doe nieuwe inzichten op en krijg praktische tips.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandedigitalisering.nl. Tot volgend jaar!

Programma

Webinar 17 april: Effectief voorbereiden van je logistieke IT-systemen voor de toekomst
Transport en logistiek zonder de ondersteuning van IT-systemen is ondenkbaar geworden. Transport- en Warehouse managementsystemen, Data analytics, apps en cloudsystemen ontwikkelen zich steeds verder en bieden nieuwe voordelen. In dit webinar geven we inzicht in de ontwikkelingen en kansen van deze technologische innovaties. Bekijk hier terug.

Webinar 18 april: Ontdek de waarde van de eCMR
Het gebruik van de eCMR groeit snel. De digitale vervanger van de CMR verovert langzaam de wereld. Er zijn in de praktijk wel nog veel vragen. Wat is het belang van een CMR nu en in de toekomst? Wanneer is nu iets eigenlijk een eCMR? En wat is het verschil met een POD of een ander digitaal bewijs van levering? Dit webinar geeft antwoord op deze en vele andere vragen uit de praktijk. Bekijk hier terug.

Webinar 19 april: Hoe kom jij van ruwe logistieke data naar waardevolle informatie?
Data is het nieuwe goud. De uitdaging is om deze data om te zetten naar bruikbare en waardevolle informatie. Een softwareapplicatie als Power BI helpt ondernemers goed op weg. In dit webinar helpen we je de volgende stap te zetten naar relevante rapportages, heldere data-analyse en waardevolle business intelligence. Bekijk hier terug.

Webinar 20 april: Verplichtingen en stimulans vanuit de overheid
Naast het bedrijfsleven speelt de overheid ook een belangrijke rol bij het digitaliseren van processen. Welke wetgeving raakt jouw onderneming? Welke kant wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op met het programma Digitale Infrastructuur Logistiek? Je krijgt inzicht in de projecten en een wegwijzer naar ondersteuning. Bekijk hier terug.

Webinar 21 april: De toekomst van digitale innovatie in de logistiek
Technologische ontwikkelingen gaan snel maar wat is de impact op het bedrijfsleven? Wat zijn de reële verwachtingen van blockchain, Artificial Intelligence, sensortechnologie en Internet of Things. Wat is er mogelijk en in welke mate? Bekijk hier terug.

Meer weten?

Contact de expert

Denise van Vliet

communicatieadviseur

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.