TLN ondertekent internationaal handvest goede chauffeursvoorzieningen

De internationale organisaties van wegvervoerders, verladers en vakbonden vragen via een handvest aandacht voor goede voorzieningen voor chauffeurs van het beroepsgoederenvervoer. Het gaat met name om plaatsen waar chauffeurs hun goederen moeten laden en lossen. TLN heeft het handvest vandaag ondertekend.

De oproep sluit aan bij de recente actie van TLN in ons eigen land om minimaal te zorgen voor nette sanitaire voorzieningen voor de medewerkers van transportondernemingen. Door de coronacrisis worden de mogelijkheden om hiervan gebruik te maken in sommige gevallen beperkt.

Het handvest heeft als titel ‘Improving the treatment of drivers at delivery sites’. Het belangrijkste doel is verbeteren van de benadering van de medewerkers en de arbeidsomstandigheden. Volgens de initiatiefnemers is dit ook belangrijk op de aantrekkelijkheid van het beroep te behouden. Dit tegen de achtergrond van tekorten aan gekwalificeerd personeel. Meer informatie over het initiatief is hier te vinden.

Helaas komen nog steeds signalen binnen dat zaken ook in ons land niet overal goed zijn geregeld. TLN heeft opgeroepen deze te melden via online@tln.nl. Met de vereniging van supermarkten is afgesproken dat direct actie wordt ondernomen als het gaat om een distributiecentrum van een van de leden.

Als er meldingen binnenkomen over slechte omstandigheden waarop een transportbedrijf invloed kan uitoefenen, neemt TLN contact op met de betreffende onderneming.

Meer weten?

Contact de expert

Saskia Kraaijenoord

TLN Internationaal

Met het lidmaatschap van TLN Internationaal heb je altijd en overal toegang tot de meest actuele informatie (o.a. landeninformatie over 50 landen) en toegang tot specialisten die je verder helpen (denk aan vragen over boetes en douane).