Toch beide rijstroken open op Haringvlietbrug

Beide rijstroken op de Haringvlietbrug blijven open tot aan de geplande renovatie in 2023. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Goed nieuws, vindt TLN.

In de kamerbrief schrijft Van Nieuwenhuizen dat “in goede in goede en constructieve samenwerking tussen Rijkswaterstaat, het Openbaar Ministerie en de Veiligheidsregio er nu een oplossing gevonden waarbij het verkeer met een maximumsnelheid van 50 km/uur over twee versmalde rijstroken in beide richtingen kan worden geleid.”

Goed nieuws
TLN is blij met het besluit. De sluiting van één rijbaan in beide richtingen zou namelijk enorme gevolgen hebben voor transportondernemers. Daarom ging TLN na de aangekondigde maatregelen direct in verweer tegen de sluiting. Daar wordt nu eindelijk gehoor aan gegeven. TLN-directeur Jan Boeve: “Met dit besluit voorkomt de minister onnodige miljoenenschade voor de transportsector. Dit is bovenal goed nieuws voor onze leden, maar ook voor iedereen in de regio, die zwaar benadeeld zouden worden door de wegwerkzaamheden.”

50 km/u
Omdat het inrichten van de versmalde rijstroken lang duurt, gaat de snelheidsbeperking op de Haringvlietbrug in op 23 augustus, in plaats van aanstaande maandag 9 augustus.