Van het Suezkanaal tot aan het ABN AMRO toernooi: logistiek is overal!

Uiteenlopende oorzaken zorgen voor druk op belangrijke vaarroutes. In HUB 2 spreken we met Bart Kuipers, senior-onderzoeker haveneconomie van Erasmus UPT over de onrust op de wereldoceanen. Ook hebben we een interessant artikel over de sponsoring van de wielerploeg dsm-firmenich PostNL door Royal LV Logistics. Hoe ziet deze samenwerking er in de praktijk uit en wat levert het op? Om dan toch in de sportwereld te blijven, hebben we in deze HUB ook een mooi interview met Alastair Carr, manager events bij Rotterdam Ahoy, over het logistieke spel van het grootste tennistoernooi van Nederland. Maar ook naast de reguliere uitgave van HUB hebben we dit keer ook een special ketensamenwerking. Kortom, het is weer een goed gevuld blad!

Onder meer in deze editie van HUB… 

Van het Panama- tot het Suezkanaal: Logistieke ketens onder spanning
Uiteenlopende oorzaken zorgen voor druk op de belangrijke vaarroutes en dat heeft gevolgen voor de transport- en logistieke sector. We spreken een senior-onderzoeker haveneconomie van Erasmus UPT.

Meer dan een bedrijfsnaam op het shirt
Het sponsoren van een sportploeg is anno 2024 niet meer weg te denken. Koninklijke LV Logistics werd in 2021 logistieke partner van een wielerploeg. Hoe ziet zo’n samenwerking er nou eigenlijk uit?

Van keukentafel tot eigen lijndiensten
De keukentafel is de plek waar John Opstal in 2016 met zijn broers en vader de eerste zaadjes plantte voor een eigen bedrijf. Inmiddels heeft Opstal Transporten eigen lijndiensten naar onder meer de internationale groothandelsmarkt van Rungis in Frankrijk.

Business case elektrificeren wordt snel sterker
De eerste elektrische vrachtwagen van Ronald Wielemaker trotseert succesvol het winterse weer! ‘De razendsnelle innovaties in accutechnologie bieden kansen.’

Het logistieke spel van een tennistoernooi
Een interview met Alastair Carr, manager events bij Rotterdam Ahoy en eindverantwoordelijke voor de organisatie van het grootste tennistoernooi van Nederland. Wat komt er allemaal bij kijken bij het organiseren van zo’n groot sportevent?

Met special ketensamenwerking

Dit en nog veel meer lees je in de HUB.

Heb jij ook nieuws, een mooie innovatie of juist een jubileum? Of wil je een onderwerp eens uitgelicht zien in HUB? Mail naar redactie@tln.nl. 
HUB niet ontvangen? Wat jammer! Stuur ons een e-mail en we maken het snel in orde. 

Meer informatie over adverteren vind je hier. 

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie medewerkers & adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.