Veiligheid in het werk

‘We gaan er zeker mee aan de slag.’ Dat is een van de reacties op de bijeenkomst over veilig werken op de werkvloer. STL ontwikkelde met TLN en werknemersorganisaties hiervoor toolboxen waarmee de ondernemers kennis konden maken.

​​De kennis van medewerkers over veiligheid op een toegankelijke manier opfrissen en toetsen: dat is het doel van de toolboxen van maximaal een kwartier die zijn toegespitst op praktijkgerichte situaties uit de sector. Op een laagdrempelige manier is zo de veiligheidskennis van de werknemers weer up-to-date en heb je als bedrijf een overzicht van wie welke toolbox heeft gevolgd.

Kennismaken

De uitdaging is om zoveel mogelijk bedrijven hiervan te laten profiteren. Daarom organiseerde STL een workshop waar ondernemers kennis konden maken met de toolboxen. Ook kregen de deelnemers te zien hoe het systeem ingericht kan worden, hoe je toolboxen voor je werknemers klaarzet en hoe de rapportages zijn in te zien.

Direct bruikbaar

‘Ziet er goed uit qua onderwerpen. Veel toolboxen zijn ook direct bruikbaar voor kiepautobedrijven’, aldus Hans Willard van Willard Transportbedrijf. ‘Ook voor zij-instromers interessant’, zo was de mening van Nicole Kokken van Melis Logistics. Zij merkte ook op dat van verladerskant er ook steeds meer aandacht is voor veiligheid in het werkproces, ook bij toeleveranciers.

Interesse?

Wilt u ook uw medewerkers veilig op weg sturen? De toolboxen zijn geschikt voor alle werknemers en werkgevers die werkzaam zijn in de transport- en logistieke sector. Voor bedrijven die premie afdragen aan SOOB (het opleidingsfonds voor de sector) ​is deze dienstverlening gratis. Interesse in de toolboxen binnen uw logistieke- of transportbedrijf? Op 23 mei is de volgende workshop ‘Toolboxen’. Interesse? Stuur dan een mail naar toolboxen@stlwerkt.nl.

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs