Veiligheid onder de aandacht met toolboxen

Veilig werken willen we allemaal. Sectorinstituut Transport en Logistiek introduceert toolboxen waarmee werknemers hun kennis over veiligheid op het werk kunnen opfrissen en toetsen.

​Vanuit de Arbowetgeving ben je als werkgever verplicht werknemers veilige en gezonde werkplekken te bieden. Daarnaast moeten werkgevers en werknemers voldoen aan hun wettelijke verplichting op het gebied van Arbo en veiligheid. Wanneer er namelijk een ongeval plaatsvindt, moet je als werkgever kunnen aantonen dat het bedrijf er alles aan gedaan heeft om het incident te voorkomen. Maar hoe dan?

Opfriscu​​​​​rsus

Zeker wanneer werknemers al jaren in de sector werken, is het goed om de kennis rondom veiligheid op te frissen. Bij voorkeur op eenduidige wijze en voor alle collega’s op dezelfde manier.
Met behulp van de branchespecifieke toolboxen van het Sectorinstituut kunnen bedrijven in transport en logistiek de kennis van veilig en gezond werken opfrissen, én toetsen bij de werknemers.

Laa​gdrempelig

Er zijn 39 toolboxen van maximaal een kwartier, toegespitst op de praktijkgerichte situaties uit de sector, ze kunnen zowel individueel als in groepsverband worden ingezet en overal en altijd bekeken worden via telefoon, laptop, of iPad. Op een laagdrempelige manier is zo de veiligheidskennis van de werknemers weer up-to-date en heb je als bedrijf een overzicht van wie welke toolbox heeft gevolgd. De toolboxen zijn ontwikkeld in samenwerking met werknemers en werkgevers.

Voor wie zijn de too​​lboxen?

De toolboxen zijn geschikt voor alle werknemers en werkgevers die werkzaam zijn in de branche. Voor bedrijven die premie afdragen aan SOOB (het opleidingsfonds voor de sector) ​is deze dienstverlening gratis. Interesse in de toolboxen binnen uw logistieke – of transportbedrijf? Meld je aan via een formulier​ op www.stlwerkt.nl.

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs