Warme dagen op komst – hitteprotocol van kracht

Voor de komende dagen zijn warme dagen voorspeld. Op dagen dat er in De Bilt een temperatuur van 27ᵒC of meer wordt verwacht volgens de KNMI weer app zal het hitteprotocol veetransport van kracht zijn. Aanstaande vrijdag 9 juni is daarvan al sprake. Bereid je daarom voor op warmere omstandigheden en stem waar nodig af met je medewerkers, klanten en andere betrokkenen.

Dit bericht is als algemene waarschuwing te beschouwen; houd zelf via de KNMI weer app in de gaten hoe lang deze warme periode aanblijft / welke dagen het hitteprotocol van kracht is.

Bij 27 graden of hoger is het hitteprotocol veetransport van kracht.

Het hitteprotocol veetransport schrijft onder andere voor:

 • Start tijdig met voorbereidingen: (interne en externe) communicatie, controleer of ventilatoren goed werken
 • Om ervoor te zorgen dat iedereen met dezelfde informatie werkt gaan we uit van de voorspellingen volgens KNMI weer app
 • Het protocol geldt wanneer er in De Bilt een temperatuur van 27ᵒC of meer wordt verwacht volgens de KNMI weer app.
 • Ook op andere dagen kan de situatie er om vragen om aangepast te rijden
 • Als het hitteprotocol van kracht is:
  • Pas een lagere beladingsgraad toe wanneer je tussen 12.00 en 19.00 uur op de openbare weg bent (zie protocol), parkeer vervoermiddelen zoveel mogelijk in de schaduw en op plaatsen waar de wind voor verkoeling kan zorgen, enzovoort
  • Transporten van vleesvarkens – die tussen 12.00 en 19.00 uur op de openbare weg zijn – worden enkel uitgevoerd met mechanisch geventileerde vervoermiddelen.
  • Mag er in onverwachte omstandigheden gebruik gemaakt worden van het noodnummer 112 om assistentie in te schakelen (lees hitteprotocol voor details)

Vervoersverbod

Binnen Nederland geldt een wettelijk vervoersverbod bij een temperatuur van > 35°C (situatie ter plekke).

Meer weten?

Contact de expert

Frank van den Eijnden

Deelmarkt secretaris

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.