Praktisch stappenplan voor problemen door boerenprotesten

De boerenprotesten verspreiden zich als een lopend vuurtje door Europa. Na Duitsland, Frankrijk en België, wordt er ook in Spanje gestaakt. TLN roept ondernemers en chauffeurs op om de situatie op de Europese wegen goed in de gaten te houden, om blokkades te vermijden. En om zich te melden als ze toch tegen calamiteiten aanlopen. We hebben daarnaast een praktisch stappenplan gemaakt.

Boerenprotesten
Bron: ANP

Per stap geven we aan wat je het beste kunt doen. Wanneer je als chauffeur of je lading in gevaar komt, bel direct de politie via het Europese alarmnummer 112. Daarna bel je direct je verzekeraar, vervolgens de Nederlandse ambassade en met TLN. In het stappenplan vind je belangrijke telefoonnummers. 

Problemen helpen voorkomen
De verdere stappen worden uitgelegd in een pdf-bestand dat je kunt downloaden onder dit artikel. Na verschillende signalen van leden die zich zorgen maken over de situatie op de Europese wegen, heeft TLN besloten dit plan te maken. De gevolgen voor Nederlandse chauffeurs lijken vooralsnog mee te vallen. Maar we vinden het belangrijk om te helpen voorkomen dat er transporteurs in de problemen komen. 

De boerenprotesten lijken de komende dagen, wellicht weken aan te houden. Voor de bedrijven in de logistieke en transportsector betekent dat flink puzzelen om te voorkomen dat chauffeurs in ellenlange files of vervelende situaties terechtkomen. Mocht dit toch gebeuren, dan is het belangrijk dat de chauffeurs weten wat zij kunnen doen. Het stappenplan van TLN kan daarbij helpen. 

Download het stappenplan (PDF) 

 

Lees ook: ‘Het verliep rustig, maar ik heb veel schade’
Lees ook: Boerenprotesten en uitdagingen rij- en rusttijden