Flags of UK and EU on a Creacked Concrete

Brexit

Op 23 juni 2016 besloot Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. Een besluit met gevolgen, ook voor de transport- en logistieke sector, aangezien Groot-Brittannië voor Nederland het vierde exportland is

Op 23 juni 2016 besloot Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. Een besluit met gevolgen, ook voor de transport- en logistieke sector, aangezien Groot-Brittannië voor Nederland het vierde exportland is, na Duitsland, België en Frankrijk. Veel Nederlandse transporteurs vervoeren bloemen, planten, levensmiddelen, maar bijvoorbeeld ook auto-onderdelen naar Groot-Brittannië.

Om de Nederlandse export naar Groot-Brittannië soepel te laten verlopen, ook na de Brexit, tracht TLN de belangen van de transport- en logistieke sector zo hoog mogelijk op de politieke onderhandelingsagenda te krijgen. Tegelijkertijd informeert TLN haar leden zo goed mogelijk over de Brexit, zodat ondernemers zich maximaal en tijdig kunnen voorbereiden op de Brexit.

Webinar Brexit 13 oktober 2020

TLN organiseerde op dinsdag 13 oktober een webinar over de komende Brexit en de gevolgen voor de transport- en logistieke sector. Op deze speciale webinar pagina kan je het webinar terugkijken en alle presentaties en bestanden vinden.