File – buitenland

Rijverboden

In diverse landen binnen de Europese Unie gelden rijverboden, zowel op landelijk als regionaal niveau.

In diverse landen binnen de Europese Unie gelden rijverboden, zowel op landelijk als regionaal niveau. Daarnaast zijn er permanente rijverboden in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Verdieping

TLN Rijverbodenposter 2024

De poster helpt je inzicht te verkrijgen waar je wel of juist niet mag rijden.

Bijzonder lokale rijverboden Oostenrijk

Rijverboden februari 2024

Rijverboden maart 2024

Je bent niet ingelogd

Leden hebben toegang tot exclusieve informatie; profiteer van handige voorbeeldcontracten, extra kennis, handige tools en nog veel meer!

Waar gaat het om?

Op verschillende dagen in het jaar gelden er in het buitenland rijverboden voor het vrachtverkeer. Deze rijverboden verschillen per land. Deze rijverboden gelden met name voor vrachtauto’s met een maximum toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton. De regelingen verschillen per land. In de landeninformatie staat per land informatie over ontheffingen van rijverboden of uitzonderingen voor een bepaald transport beschreven.

Een maandelijks overzicht van feestdagen en rijverboden staat onderaan deze pagina.

Visie TLN

We moeten de beslissing van landen om vanuit historie en tradities rijverboden in te stellen respecteren. Echter, het leidt in de dagelijkse praktijk tot een chaos van verschillende rijverboden. We willen uniformiteit in de tijdvensters. Zodat in héél Europa duidelijk is wanneer een rijverbod in een individueel land geldt. We verkennen momenteel de mogelijkheden om hierop een actieve lobby te voeren.

Wat betekent dit voor jou?

Rijverboden zorgen voor inefficiëntie in jouw operatie. Het maken van een planning voor internationale transporten is door rijverboden een complexe puzzel. De TLN Planner bevat alle rijverboden en maakt het makkelijker voor je. Mocht je die niet gebruiken, bieden we een maandoverzicht aan om het iets makkelijker te maken.