Registratie bij NVWA

Voor het vervoer van levensmiddelen, diervoeders en dierlijke bijproducten dienen vervoerders geregistreerd te staan bij de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit).

De registratie komt voort uit Europese regelgeving. TLN heeft de procedure voor registratie bij NVWA kort samengevat. Voor het vervoer van deze productsoorten volstaat een ‘registratie’ (‘erkenning’ is niet nodig).

Er zijn drie stappen nodig voor registratie:

  • Voorafgaande aan registratie bij NVWA is eHerkenning nodig,

  • Voor registratie bij NVWA dien je te beschikken over een NVWA klantnummer,

  • Vervolgens kun je je bedrijf registreren bij NVWA.

Aanschaf eHerkenning

Met een eHerkenning kunnen ondernemers veilig inloggen bij aangesloten organisaties (overheden en private organisaties). Er zijn verschillende betrouwbaarheidsniveaus van eHerkenning. NVWA vereist betrouwbaarheidsniveau 2+.

Informatie over eHerkenning:

Wanneer jouw bedrijf eHerkenning gebruikt, kom je in de vervolgstappen bij het aanvragen van een klantnummer bij de NVWA automatisch het inlogscherm tegen. Hier kun je inloggen met de eHerkenninggegevens.

Klantnummer aanvragen

De NVWA hanteert een klantnummer die je voor al je contacten met de NVWA kunt gebruiken. Als je nog niet in het bezit bent van een klantnummer, dien je deze aan te vragen via de website van de NVWA.

Registratie bij NVWA

Registratie gebeurt via de NVWA website. Gebruik de ‘Registratieformulieren’ die de NVWA hanteert voor de verschillende te vervoeren productsoorten; levensmiddelen, diervoeders en dierlijke bijproducten.

Let op

Het aanvragen van eHerkenning kan enkele werkdagen duren. Vraag dit dus op tijd aan. Het registeren bij de NVWA kost eenmalig geld. Daarna is het uiteraard mogelijk om kosteloos gegevens aan te passen.