Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, juist voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al je klanten. Je gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld. Je bedrijf ligt ondertussen stil. Je kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.
Vaak heb je niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom biedt TLN nu kosteloos hulp met het platform Samen Digitaal Veilig.
Zijn jouw medewerkers goed getraind?
- Klikken ze nooit op een onbekende link in een e-mail?
- Heb je goede afspraken gemaakt met je IT-leverancier?
- Gebruikt iedereen veilige wachtwoorden?
- Worden updates altijd meteen geïnstalleerd?
- En heb je een goede back-up? Weet je dat zeker?
Veel ondernemers denken, helaas onterecht, dat ze het goed geregeld hebben. Digitale veiligheid is ook best complex, omdat het niet alleen om technische zaken gaat, maar ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack kan gebeuren door menselijke fouten? Daarom is het zo belangrijk om bewustzijn te trainen. Maar ook om in gesprek te gaan met je IT-leverancier.
Kosteloos
Samen Digitaal Veilig helpt je met het slim invoeren van een paar simpele maatregelen die jouw digitale veiligheid snel verhogen! Je doet dat niet alleen; ook je medewerkers en je IT-leveranciers spelen een belangrijke rol, bijvoorbeeld als je een deel van jouw IT aan hen hebt uitbesteed. In het platform komen alle groepen samen: jijzelf, je medewerkers en je IT-leveranciers:
- Verhoog je kennis van je medewerkers met praktische instructiefilmpjes
- Check de afspraken met je IT-leveranciers met een handige vragenlijst
- Krijg beter inzicht in jouw situatie met een organisatiescan
Alle resultaten komen samen in een overzichtelijk dashboard; zo weet je precies waar je mee aan de slag moet. Tevens wordt je via de website van Samen Digitaal Veilig op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen, zoals de ontwikkelingen rondom de wetgeving NIS2.
De basisversie blijft kosteloos en bedrijven kunnen daarvoor zo veel medewerkers als nodig toevoegen. Momenteel werkt Samen Digitaal Veilig aan een plusversie voor bedrijven die zich meer willen verdiepen in online veilig werken.
Doe mee
Ga direct naar www.samendigitaalveilig.nl/tln om je aan te melden of kijk op samendigitaalveilig.nl voor meer informatie.
Samen Digitaal Veilig een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland. Het wordt gesubsidieerd door de ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken en het Digital Trust Center. Bekijk hier de video van de lancering van Samen Digitaal Veilig.