Alles wat je moet weten over de Brexit

Vandaag is het zover: het Verenigd Koninkrijk verlaat, om 0.00 uur, de Europese Unie. Veel vragen rondom de Brexit blijven echter ook na middernacht bestaan. TLN brengt daarom in een compact overzicht de belangrijkste Brexit-informatie en -achtergronden samen.

Eerder al meldden we dat de transportsector voorlopig weinig tot niets gaat merken van de Brexit, omdat er tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk een overgangsperiode is afgesproken tot en met tot 31 december 2020. 

Niettemin krijgt TLN veel vragen van leden over de praktische gevolgen van de Brexit voor de transportsector. Reden voor ons om het vervoer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, vóór en ná de Brexit, te duiden in een compact en overzichtelijk document met daarin ook de antwoorden op de meest gestelde Brexit-vragen en informatie over de procedures bij de ferryterminals in Nederland, België en Frankrijk. Klik hier om dit document te openen.

Mocht u na het lezen van het document nog vragen hebben over de Brexit en de gevolgen voor de transportsector, stuur deze vragen dan naar brexit@tln.nl. Wij trachten deze vragen dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

En lees hier het terugtrekkingsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk

Meer weten?

Contact de expert

Fay van Dongen

Clustermanager mainports