Bereken je CO2-uitstoot en doe de gratis workshop

Logistieke bedrijven hebben groeiende behoefte aan inzicht in hun CO₂-uitstoot, om de reductie ervan te realiseren. Hiervoor is een handige CO₂-calculator beschikbaar. Ondernemers kunnen hiermee direct hun CO₂-uitstoot berekenen. Zo krijg je eenvoudig inzicht en meer grip op je uitstoot. Ook kun je workshops volgen met praktische tips en tools om de CO₂-footprint van je onderneming effectief te verkleinen.

De CO2-calculator staat op CO₂meter.nu. Wil jij ook met CO2 meten aan de gang en heb je behoefte aan inzicht wat je daar als bedrijf voor moet doen? Schrijf je dan in voor een gratis workshop CO2-uitstoot meten. Je leert wat CO2-uitstoot is, hoe je ermee aan de slag gaat en wat het voor je bedrijf kan betekenen. Je krijgt uitgebreid uitleg over de nodige gegevens voor een betrouwbare berekening – ook als niet alle gegevens voorhanden zijn – en hoe het in de praktijk werkt.

Tijdens deze workshops krijg je naast praktische tips, ook extra informatie over hoe bedrijven de uitstoot in hun volledige logistieke operatie kunnen beheren en hoe je kunt voldoen aan de CSRD-wetgeving en overige wettelijke verplichtingen.

CO₂-beprijzing

Binnenkort wordt de CO2-calculator uitgebreid met een CO2-beprijzingsmodule. Hierdoor wordt het voor gebruikers direct duidelijk welke maatschappelijke prijs er eigenlijk hangt aan je CO2-emissies. Momenteel wordt een richtprijs gehanteerd van 100 euro per ton CO2. Dat bedrag is representatief voor de Brusselse ontwikkeling rond CO2-beprijzing hoewel er momenteel nog geen directe, formele CO2-beprijzing geldt voor mobiliteit.

Klimaatakkoord

Met CO2meter.nu stimuleren TLN, evofenedex en de Topsector Logistiek bedrijven om inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot, met als uiteindelijk doel om bij te dragen aan de doelen van het Kabinet voor een CO2-reductie van minstens 55% in 2030. Reduceren begint bij registreren, want ‘meten is weten’.

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.