Bijna 3 miljoen euro aan boetes transportondernemers

In 2019 is er bijna drie miljoen euro aan boetes opgelegd aan transportbedrijven. In totaal zijn er vorig jaar 54 bedrijven gecontroleerd. “Om een eerlijke transportsector te krijgen is het erg belangrijk dat de sector integer is en blijft”, aldus de politie.

Eerlijke sector

Door controles uit te voeren proberen onder andere de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie misstanden in de transportsector op te sporen. “Om een integere transportsector te houden is het belangrijk om de rotte appels op te sporen en aan te pakken”, aldus de Landelijke Eenheid Politie, “Dat is gelukt.”

Het doel van de controles is om uit te zoeken of transportbedrijven zich aan de wet- en regelgeving houden, zoals rij- en rusttijden, cabotage en overbelading. De handhaving hiervan draagt bij een eerlijke concurrentie en veiligheid op de weg.

Boetes

In totaal is er 2.957.750 euro aan boetes opgelegd. Daarnaast zijn er 26 vergunningen van transportbedrijven ingetrokken en is er 13 keer een Last Onder Dwangsom (LOD) opgelegd, vanwege overbelading of vervoer zonder vergunning.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid