BoerBurgerBeweging rijdt mee met KTO-voorzitter Ton Maas

In het kader van de Dag van de Chauffeur op donderdag 14 december heeft Transport en Logistiek Nederland het kersverse Kamerlid Claudia van Zanten van de BoerBurgerBeweging (BBB) uitgenodigd voor een ritje in de vrachtauto bij Kleine Transport Ondernemer (KTO) Ton Maas. We spraken af bij een van de opdrachtgevers van Maas en vanuit daar reed Van Zanten mee naar verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek aan de A4.

Na het bekend worden van de definitieve verkiezingsuitslag, werden de nieuwe Kamerleden vorige week geïnstalleerd. Een behoorlijk deel van de leden is compleet nieuw in de Tweede Kamer en TLN maakt daarom graag kennis met de relevante portefeuillehouders. Van Zanten heeft bij de BBB onder andere de portefeuille mobiliteit gekregen. In het telefoongesprek gaf zij al aan zich in te willen zetten voor chauffeurs en transportondernemers, of het nu gaat om de faciliteiten op verzorgingsplaatsen of het voorkomen van onduidelijk beleid rondom investeringen in duurzaamheid. Goede aanknopingspunten voor een werkbezoek.

Te weinig parkeerplaatsen

Afgelopen maandag ontving Ton Maas, voorzitter van de kring Kleine Transportondernemingen en eigenaar van Transportservice Maas-Beek en Donk (TMB), Kamerlid Claudia van Zanten (BBB), Tineke Hoogland (Coördinator KTO TLN) en Wessel Deelstra (Public Affairs adviseur TLN). Het gezelschap stond direct in de praktijk, want de ochtend begon bij een van de opdrachtgevers van TMB in Sassenheim. In de kantine werd er met Van Zanten gesproken over de uitdagingen voor de logistieke sector: de enorme beheer- en onderhoudsopgave aan het wegennet, de randvoorwaarden voor duurzame logistiek en de behoefte aan ruimte voor chauffeurs en logistiek.

Dit laatste punt bleef niet alleen bij woorden, maar Van Zanten reed met Maas op de vrachtauto mee met een deel van zijn volgende rit. Bij de overvolle verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek aan de A4 werd er gepauzeerd. Maas wist letterlijk het enige beschikbare parkeerplekje te vinden. Het gebrek aan parkeerplaatsen, beveiligde truckparkings en faciliteiten voor chauffeurs werd hier voor het nieuwe Kamerlid goed zichtbaar.

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie medewerkers & adviseurs

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.