Cevotrans beste leerbedrijf 2021

Cevotrans in Oisterwijk is het beste leerbedrijf van de sector. Dat is het unanieme oordeel van de jury van deze jaarlijkse verkiezing. De onderneming blinkt uit in de aandacht voor de mens achter de student. Een ideale omgeving voor mbo-studenten, aldus het juryrapport.

Voor ongeveer 500.000 mbo-studenten per jaar is leren in de praktijk een onmisbaar onderdeel van hun opleiding. Het ministerie van Onderwijs organiseert al 25 jaar de verkiezing van het beste leerbedrijf van het jaar. STL voert de verkiezingen uit voor de sector transport en logistiek.

Ideaal
In haar rapport spreekt de jury duidelijke taal: ‘Cevotrans is een relatief klein transportbedrijf, maar biedt als leerbedrijf een leer- en werkomgeving die werkelijk ideaal is voor mbo-studenten. (…) De wens om jongeren een kans te bieden zit diep in de haarvaten van dit transportbedrijf. Zo zijn alle chauffeurs ook mentor-chauffeur. Met elkaar begeleiden ze de student-werknemers naar een succesvolle toekomst in de sector transport en logistiek’.

Taaltraining
De jury is lovend over de manier waarop studenten in het bedrijf alle kansen krijgen om tot bloei te komen. Dat geldt ook voor de arbeidsmigrant die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreekt en op het bedrijf taaltraining krijgt. Caroline Blom, jurylid en adviseur strategisch arbeidsmarktbeleid bij TLN: ‘Bij Cevotrans is een medewerker niet iemand die ’s ochtends binnenkomt en ’s avonds weer naar huis gaat, maar een mens in al zijn facetten.’

Bedrijfsprofiel
Cevotrans is onderdeel van Unilin Insulation. Het bedrijf heeft dertien medewerkers en twaalf trekkende eenheden. De onderneming is gespecialiseerd in het transport van volumineuze bouwproducten zoals isolatieplaten, isolerende dakelementen en prefabkappen. De grootste opdrachtgever is Unilin. Daarnaast vervoert Cevotrans producten voor derden.

Andere nominaties
Naast Cevotrans waren twee andere bedrijven genomineerd: Althuisius Opslag in Meppel en KLG Europe uit Venlo. Althuisius is onderdeel van Kooiker Logistiek en verzorgt met 60 werknemers 24/7 de opslag en distributie van zuivelproducten voor FrieslandCampina. KLG Europe Venlo biedt wereldwijd logistieke diensten en services aan over de weg, het water of het spoor en ook value added services in moderne warehouses. Het bedrijf is een van de vijftien vestigingen van Kuijken Logistics Group in Europa. Er werken tweehonderd medewerkers.

Lars Wever beste opleider
Sinds 2009 is er niet alleen een onderscheiding voor een opleidingsbedrijf, maar ook voor een opleider. Dit jaar eindigde Lars Wever op de eerste plaats. Hij is logistiek manager bij afval- en recyclingspecialist Roele de Vries in Wognum en stuurt de planning en technische dienst aan. Sinds anderhalf jaar is hij ook praktijkopleider. Hij begeleidt student-werknemers die een BBL-opleiding tot vrachtwagenchauffeur volgen.

Lars typeert zijn stijl van begeleiden als ‘ondersteuning bieden waar nodig’. Daar maakt hij alle tijd voor vrij. Hij helpt de student-werknemers met hun praktijkopdrachten of verwijst ze naar techniek- of andere specialisten in de organisatie. Onder het motto ‘van iedereen kan je iets leren’ gaan de studenten bij toerbeurt met een andere chauffeur op pad. Op die manier krijgen ze een zo breed mogelijk beeld van de verschillende manieren van werken bij Roele de Vries.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom