Claassen Logistics genomineerd voor beste leerwerkbedrijf

Claassen Logistics uit Tilburg is voorgedragen voor de landelijke verkiezing van leerwerkbedrijf van het jaar.

Daarmee is opnieuw een transportbedrijf dat vanuit de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en de Sectorkamer MTLM (Moblititeit Transport Logistiek Maritiem) als beste wordt beoordeeld om de eer op het landelijk podium te gaan verdedigen.

Uit een kleine duizend voordrachten heeft de jury voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van alle sectoren worden bekendgemaakt op de Dag van het MBO, op 19 november 2018 in Theater Orpheus te Apeldoorn.

Vakmensen

BBL’ers (Beroeps Begeleidende Leerweg) volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn al decennia een schoolvoorbeeld voor onze sector. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap en de continuïteit van de sector. Claassen Logistics leidt sinds 1998 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden.

Florent Claassen is blij verrast met de prijs, zo valt te lezen op de website van Logistiek Midden-Brabant: ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat wij ook in de toekomst verzekerd willen zijn van goede vakmensen. Wij hebben de ervaring dat goed opgeleide jongeren met goede begeleiding na hun studie naadloos aansluiten in hun latere functie binnen ons bedrijf.’

Aandacht

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten.

In het najaar leest u in een van de bladen van TLN wat Claassen Logistics heeft gedaan om als beste leerwerkbedrijf in de transportsector te worden verkozen.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom