Code 95 – leerdoelen en gewijzigde richtlijn vakbekwaamheid

Sinds juli 2019 worden nieuwe certificeringsaanvragen voor nascholingscursussen op basis van leerdoelen gecertificeerd. Op 1 april 2021 loopt de overgangsperiode af en worden alle nascholingscursussen op basis van leerdoelen verzorgd. Ook meldt het CBR dat het wijzigen van de Europese richtlijn vakbekwaamheid bestuurders opnieuw vertraagd is.

Het CBR zet een nieuwe stap om de kwaliteit van de nascholing te vergroten. De minimumeisen voor de nascholingscursussen worden voorzien van leerdoelen. Bij de oude minimumeisen was onvoldoende duidelijk welk niveau bereikt moest worden, wat zorgde voor ongelijkheid in de uitvoering van de cursussen. Sinds juli 2019 worden deze nieuwe certificeringsaanvragen voor nascholingscursussen op basis van leerdoelen gecertificeerd. Op 1 april 2021 loopt de overgangsperiode af en worden alle nascholingscursussen op basis van leerdoelen verzorgd. Maak je gebruik van een Transitiedocument om de overstap naar de leerdoelen te maken? Dan voeg je dit vanaf 1 april 2021 toe aan je opleidingsplan.

Meer informatie over de leerdoelen vind je op de website van het CBR.

Gewijzigde Europese Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft aangegeven dat het wijzigen van de Richtlijn vakbekwaamheid bestuurders opnieuw vertraagd is. In plaats van april streeft IenW er nu naar om de wijzigingen per 1 juli 2021 in te laten gaan.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

Ontvang als lid korting op elke tankbeurt bij BP.