Elisabeth Post: ‘Investeer in IT’

Ondernemers in transport en logistiek doen er wijs aan te investeren in IT. Misschien is dat wel belangrijker dan een nieuwe vrachtwagen. De toekomst van de sector is samen te vatten in vier woorden: alles draait om data. Dáár moet de winst vandaan komen.

​​Dat zei Elisabeth Post, voorzitter van TLN, vandaag in Cuijk in haar speech (2019 Speech Elisabeth Post - TLN Live) tijdens TLN Live, het grote congres voor de wereld van logistiek en transport.

‘Als je moet kiezen tussen uitgaven voor een nieuwe truck of je IT-systemen, denk dan niet meteen automatisch aan het eerste. Nieuw materieel is natuurlijk schitterend voor uzelf en uw medewerkers. Het hart van de transportondernemer gaat sneller kloppen bij zo’n nieuw model. Maar je IT-systemen leiden je uiteindelijk tot de winst’, hield zij haar leden voor. Zij vertaalde dat naar concrete vragen waarop een ondernemer antwoord moet kunnen geven. Vragen als: wat heb ik gisteren verdiend? Waaraan heb ik het verdiend? Hoe heb ik het verdiend? Heb ik kosten kunnen besparen door een slimme combi van ritten?

‘Dashboard op je bureau’

Ondernemers kunnen alleen voortbestaan als ze op ieder moment een goed zicht op een helder dashboard met alle informatie over de bedrijfsvoering. ‘Geen dashboard in je auto, maar op je bureau.’ Post maakte duidelijk dat uit een recente enquête blijkt dat al veel ondernemers investeren in IT, met name op het gebied van planning. Zij noemde dat een verstandige keuze. ​

Meer weten?

Contact de expert

Denise van Vliet

communicatieadviseur