Enthousiaste gebruikers van de TLN Kostprijscalculator aan het woord

De TLN Kostprijscalculator maakt het voor transportondernemers eenvoudiger om hun eigen kostprijsstructuur te berekenen. Inmiddels gebruiken zo’n 500 ondernemers dagelijks de tool en zijn er al bijna 2500 berekeningen gemaakt. Wat zijn de ervaringen?

Voorheen kon je de kostprijs berekenen door middel van het bekende Excel-bestand dat TLN deelde op haar website. Maar sinds een jaar is de TLN Kostprijscalculator in een nieuw jasje gestoken. Met de tool maak je via internet en je mobiele telefoon gemakkelijk je berekening. Alle verschillende kostencomponenten komen aan bod. Denk aan het brandstofverbruik, banden, verzekeringen en de afschrijving. Je kunt daardoor het tarief per uur, per kilometer, een gecombineerd uur- en kilometertarief of het tarief per soort werkzaamheden uitrekenen. Ook zijn de kostenverhogingen en ramingen volgens Panteia (voorheen NEA) makkelijk in te voeren om zo kostenverhogingen te berekenen.

Reacties

De meeste gebruikers gebruiken de webtool vanaf het begin. Zo ook René van den Heuvel van VDH Transport Service Helmond B.V. René: ‘Al jaren maken wij gebruik van de TLN Kostprijsapplicatie, en zeker de vernieuwde versie is een krachtige tool voor ons bedrijf. Het stelt ons in staat om gericht te calculeren en indien nodig eenvoudig bij te stellen. Een waardevolle en effectieve ondersteuning voor onze activiteiten.’

Ook Harm van der Steen van Van der Steen Reiniging & Transport uit Sint-Michielsgestel is een fervent gebruiker van de TLN Kostprijscalculator. ‘Ik gebruik de kostprijsapplicatie veel, vooral nu aan het einde van het jaar. Als tarieven van leveranciers veranderen, pas ik deze meteen aan. De voertuigen waarmee wij rijden zijn zeer specialistisch en ook daar is de applicatie prima voor te gebruiken.’

Vragen?

Heb je vragen over de TLN Kostprijscalculator? Neem dan contact op met de TLN Ledendesk via 088-4567567. We staan je graag te woord om je verder op weg te helpen.

Klik hier om naar de TLN Kostprijscalculator te gaan.

Meer weten?

Contact de expert

Roger van Straaten

Beleidsadviseur

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.