EU publiceert Mobility Package

Vandaag publiceerde de Europese Unie het nieuwe Mobility Package. Door het nieuwe pakket verandert er veel in de wet- en regelgeving in de transportsector. De eerste wijzigingen in de rij- en rusttijdenregeling gaan al per 20 augustus 2020 in.

TLN is niet onverdeeld positief over de uitkomst, maar is wel blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is over welke regels van toepassing gaan zijn voor de sector. Het pakket omvat veel verschillende nieuwe regels, waarvan de inwerkingtreding over meerdere jaren is verspreid.

Rij- en rusttijden
De eerste belangrijke wijziging gaat al op 20 augustus in en betreft de herziening van de rij- en rusttijdenverordening op een aantal punten. Zo moet je als werkgever vanaf die datum het werk zodanig gaan organiseren dat je chauffeur eens in de 3 of 4 weken naar zijn woonplaats of exploitatievestiging kan terugkeren. Daarnaast is er ook een uitbreiding van de boot/trein regeling, een uitbreiding van artikel 12.

Meer informatie
TLN organiseerde in mei een webinar waarbij de belangrijkste wijzingen van het Mobility Package werden behandeld. Op de pagina Veelgestelde vragen Mobility Package vind je de veel gestelde vragen en een handig overzicht (2020 Ledeninfo Mobility Package) met alle veranderingen en ingangsdata op een rij.

Meer weten?

Contact de expert

Team Internationaal

Adviseurs