Extra truckparkeerplaatsen Maasvlakte Plaza in gebruik

Truckparking Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplekken bij. Dankzij deze uitbreiding telt Maasvlakte Plaza nu 567 plaatsen en is daarmee de grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats ter wereld. TLN is blij met deze uitbreiding. ‘Meer beveiligde truckparkings zijn keihard nodig.’

De uitbreiding is noodzakelijk omdat er een groot tekort is aan beveiligde truckparking langs de belangrijke corridors in Nederland. Onderzoeksbureau Studio Bereikbaar berekende een toekomstig tekort van 2400 parkeerplaatsen in ons land.

Vier parkings
Deze uitbreiding kan mede plaatsvinden dankzij Europese subsidie voor het creëren van zo’n 800 parkeerplekken verdeeld over vier plaatsen: Maasvlakte Plaza, Nobis Asten in Noord-Brabant, Truckstop Venlo in Limburg en een nieuw te bouwen vrachtwagenparkeerplaats bij Dordrecht. Al deze locaties in Zuid-Nederland liggen langs belangrijke corridors, verkeersaders voor het Europese vrachtvervoer.

Professionals
‘De truckparkings zijn keihard nodig’, aldus Paul Poppink, beleidsadviseur bij TLN. ‘Chauffeurs zijn professionals en moeten kunnen verblijven op professionele parkeerplekken. We werken hiermee aan een transitie in de sector naar een situatie waarin het de norm is voor chauffeurs om op goed beveiligde plekken te verblijven met goede voorzieningen en waar de handhaving goed geregeld is. Om dat te kunnen bereiken is de samenwerking met alle partijen die hier een rol in hebben zo belangrijk: overheden, handhavers, investeerders, exploitanten, vervoerders, verladers en verzekeraars.’

Voorzieningen
Met een informatiebalie, wifi, douches, toiletten, was- en droogmachines, lockers en een Routiers restaurant met 175 zitplaatsen is de truckparking Maas Plaza van alle gemakken voorzien. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het Shell-tankstation en de truckwash. De eerste twee uur parkeren in de avond is gratis.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid