Gedeputeerden Noord-Holland bezoeken CTS GROUP

TLN organiseert bedrijfsbezoeken voor overheidsbestuurders met als het thema ‘maak ruimte voor logistiek’. Deze week waren de gedeputeerden Esther Rommel (ruimtelijke ordening) en Jeroen Olthof (bereikbaarheid) en verschillende ambtenaren van de provincie Noord-Holland te gast bij TLN-lid CTS GROUP.

Edwin Beentjes (algemeen directeur CTS) en Steven Kersbergen (logistiek manager CTS) trapten de ochtend op de locatie in Nieuw-Vennep af met een presentatie over het internationaal opererende logistieke bedrijf met 400.000 zendingen per jaar. Ze vertelden over de uitdagingen en kansen rondom internationaal transport, hoe er met slimme systemen en goed samenwerken efficiënt transport tot stand komt, de moeilijkheden van de Brexit en de ambitie om auto’s altijd zo vol mogelijk te laten rijden.

De rondleiding in het warehouse van CTS bracht de groep langs verpakkingsrobots die goederen op precies de juiste maat verpakken en zelflerende orderpickingrobots die optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Ondank dat er veel geautomatiseerd is, zijn er op de locatie een hoop handen nodig. Die ontbreken in verband met de krapte op de arbeidsmarkt helaas nog te vaak. Ook dat is besproken met de gedeputeerden.

Na de rondleiding werd er ingezoomd op het thema ‘ruimte’. Van de behoefte aan meer parkeergelegenheid tot de rol die bestaande regionale hubs spelen in efficiënt transport. De toekomstplannen voor een nieuw multifunctioneel, multilaags, duurzaam en goed ingepast pand toonden de politici en ambtenaren wat er op dit moment al mogelijk is rond logistiek vastgoed. Cees Pille (clustermanager logistiek TLN) en Wessel Deelstra (public affairs adviseur TLN) namen daarbij de two-pager met tien randvoorwaarden voor logistiek vastgoed met de gedeputeerden door. 

Gedeputeerde Rommel en gedeputeerde Olthof hebben de punten meegenomen en aangegeven in de provincie kansen te zien op thema’s als parkeerplaatsen voor logistiek en de inzet van bestaande regionale hublocaties.

Meer weten?

Contact de afdeling Team public affairs

Contact de expert

Wessel Deelstra

Adviseur Public Affairs