Headliner Marjolein ten Hoonte: Kunnen we het even over werk hebben?

Het is de hoogste tijd om het te hebben over hoe we werk organiseren in Nederland, want de problemen stapelen zich op. Er is een ongekende krapte op de arbeidsmarkt, terwijl een grote groep mensen thuiszit zonder werk. Een paar honderdduizend mensen werken wel, maar leven toch in armoede. Om productief te blijven zouden we ons continu moeten laten bij- en omscholen, maar dat doen we niet genoeg.

Arbeidsmarktdeskundige Marjolein ten Hoonte laat zien hoe ons denken over werk en de arbeidsmarkt oplossingen in de weg staat: we benaderen werk alsof het een fabriek is, maar het is een levend ecosysteem. Met een wirwar aan contractvormen, complexe cao’s en functieprofielen hebben we sociale zekerheid ingekaderd. Terwijl het ervaren van zekerheid cruciaal is voor mensen om productief en gelukkig aan het werk te blijven.

Peter Appel, ondernemer, CEO van Simon Loos en tevens bestuurslid van TLN, over deze headliner: “Van alle onderwerpen die belangrijk zijn, staat de arbeidsmarkt wel bovenaan mijn lijstje. Zonder goede medewerkers kunnen we niet vooruit. Wij hebben jaarlijks 500 vacatures… Dat betekent dat we op een andere manier naar ‘werken’ moeten kijken. Andere oplossingen bedenken. Out of the box, grensverleggend. Ondernemers in deze sector kijken van nature niet te ver vooruit, maar dat moeten we echt meer in ons DNA krijgen. Iemand als Marjolein ten Hoonte spiegelt ons hierop en stelt prikkelende vragen. Dat draagt bij in deze zoektocht. Ik ben zeer benieuwd naar haar bijdrage op TLN Inspireert!”

Marjolein ten Hoonte is directeur arbeidsmarkt en sociale impact bij Randstad Groep Nederland. Ze analyseert trends op de arbeidsmarkt en stimuleert werknemers, werkgevers, bestuurders en overheden om samen aan oplossingen te werken voor de arbeidsmarkt. Ze is actief in verschillende bestuursfuncties en een veelgevraagd spreker.

Wil je er ook bij zijn? Meld je aan voor TLN Inspireert!

En lees alle informatie over TLN Inspireert op onze website.

Praktische informatie

  • Wanneer: Zaterdag 27 januari 2024 – van 13.00 tot 20.00 uur
  • Waar: De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
  • TLN Inspireert! is gratis en exclusief te bezoeken voor TLN-leden en partners

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.