Limburg maakt werk van toekomstige arbeidsmarkt

In Limburg is men onveranderd actief om de sectorale arbeidsmarkt nu en in de toekomst goed te kunnen bedienen.

​Zo vindt op 12 december de Logistieke Dag Limburg plaats bij de ECI Cultuurfabriek te Roermond. Dit is hét netwerkevent voor de Limburgse logistieke sector, met op dit moment al meer dan 140 aanmeldingen. De organisatie is in handen van ELC Limburg en KennisDC Logistiek Limburg.

Bezoekers van de Logistieke Dag Limburg komen meer te weten over trends en ontwikkelingen in de (Limburgse) logistiek, maar bijvoorbeeld ook over robotics, gaming en cybersecurity in de logistiek. TLN-leden kunnen gratis deelnemen aan de dag. Ook kunnen ze op de Logistieke Dag Limburg eenvoudig lid worden van ELC, dat zich actief inzet voor logistieke bedrijven in Limburg.

  • Meer informatie: klik hier.

Cyberweerbaarheid voor MKB’ers

Verder loopt in Limburg het project Cyberweerbaarheid voor MKB’ers, waarbij de bescherming tegen hackers centraal staat. TLN-leden worden van harte uitgenodigd om in de werkgroep deel te nemen, in vier sessies van maximaal 2 uur. De conclusies van de werkgroep worden gedeeld binnen het ELC.

  • Meer informatie: klik hier.

Dare2Share

Een ander Limburgs initiatief is Dare2Share, een regionaal project waarbij HBO-studenten stage gaan lopen bij logistieke bedrijven. Daarnaast ontmoeten zij elkaar elke week om kennis te delen en elkaar te helpen om nog betere oplossingen voor ‘hun’ bedrijf te vinden. Ook de stagebegeleiders ontmoeten elkaar regelmatig in intervisiebijeenkomsten. Doel van het project is om logistieke bedrijven te laten profiteren van de kennis van de HBO’ers en om ook samen kennis te delen om op die manier problemen op een innovatieve manier op te kunnen lossen.

Over alle drie de initiatieven is meer informatie te verkrijgen via cblom@tln.nl of p.swinkels-ab@fontys.nl (ook voor het direct aanmelden).

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom