LZV’s nu ook in TLNplanner

De binnen de transportsector alom bekende TLNplanner beschikt vanaf 2 juli over een belangrijke nieuwe functionaliteit. Het LZV-voertuigprofiel en -netwerk zijn vanaf dat moment beschikbaar in TLNplanner.

​Een langgekoesterde wens van veel vervoerders gaat daarmee in vervulling.

Digitale Wegenkaart Ontheffingen

De LZV, of ecocombi, is een succesnummer. Binnen Nederland zijn er op dit moment bijna 1.800 in gebruik en dat aantal neemt snel verder toe. Zeker nu binnenkort ook grensoverschrijdend vervoer met Vlaanderen mogelijk wordt. LZV’s mogen enkel met ontheffing rijden op wegen die daarvoor zijn vrijgegeven. Een actueel overzicht van deze wegen is te vinden op de Digitale Wegenkaart Ontheffingen (DWO) via https://dwo.rdw.nl. Deze site, die door de RDW beheerd wordt, is te allen tijde leidend voor waar er wel en niet mag worden gereden.

Meest optimale route

TLNplanner, een product van PTV Group en TLN, is een professioneel routeplanningsysteem, speciaal ontwikkeld voor de transportsector. Ruim 2.800 TLN-leden maken dagelijks gebruik van de deze planningstool. TLNplanner wordt door een groot aantal brancheorganisaties ondersteund en geeft vervoerders snel inzicht in de meest optimale route en bijbehorende kosten, zoals tolkosten.

Voortaan beschikbaar

Een probleem voor veel LZV-gebruikers is dat er geen koppeling met het LZV-netwerk mogelijk is. Daar is nu een oplossing voor gevonden. PTV Group, TLN en de RDW hebben ervoor gezorgd dat het LZV-voertuigprofiel en het LZV-netwerk voortaan beschikbaar zijn binnen TLNplanner.

LZV-routes

Zodra binnen TLNplanner het LZV-voertuig geselecteerd wordt, zal het wegennet dat geschikt is voor LZV’s oplichten in de kaart. Vooralsnog alleen in Nederland, maar het streven is om deze service later ook voor andere landen aan te bieden. TLN is blij met de nieuwe feature in TLNplanner. Het biedt vervoerders nu de mogelijkheid om ook LZV-routes snel en efficiënt te kunnen plannen.

  • TLNplanner valt onder het ledenvoordeelprogramma van TLN; voor meer ledenvoordeel kijk op onze website.

Meer weten?

Contact de expert

Ambro Smit

Deelmarkt secretaris