Makkelijker zonnepanelen voor kleine bedrijven

Kleinere ondernemers kunnen vanaf volgend jaar makkelijker subsidie aanvragen voor energiebesparende investeringen, zoals zonnepanelen op het bedrijfspand. De regeringscoalitie trekt daar 100 miljoen euro voor uit.

​Nu vissen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf vaak achter het net wanneer ze subsidie aanvragen. Dat komt omdat ze teveel energie verbruiken om in aanmerking te komen voor regelingen die bedoeld zijn voor particulieren en te weinig om in aanmerking te komen voor regelingen die bedoeld zijn voor het bedrijfsleven.

Belangrijk

Met de 100 miljoen euro die vrij wordt gemaakt, moet een subsidieregeling worden opgetuigd waarvan vooral kleine ondernemers kunnen profiteren, is de bedoeling. ‘Financiële ondersteuning door subsidie is belangrijk bij het doorvoeren van veranderingen. Dat moet wel gebeuren op een manier die voor het midden- en kleinbedrijf goed is te doen. Daarom ondersteunt TLN dit initiatief van de regering’, aldus Rob Aarse, beleidsmedewerker veiligheid en duurzaamheid bij TLN.

Meer weten?

Contact de expert

Team Sector en Beleid

Adviseurs