Meer diversiteit goed voor sector: vrouwen op de voorgrond

Heeft u enig idee hoeveel vrouwen er werkzaam zijn in de transportwereld? Dertien procent. En hoeveel vrouwelijke chauffeurs er rondrijden? Drie procent. Getallen waar aan gewerkt moet worden, daarom organiseert TLN jaarlijks het Vrouwennetwerk.

​​Dit jaar stond het TLN Vrouwennetwerk in het teken van zichtbaarheid. Deelnemers gingen​ met elkaar in gesprek over hoe ze zichzelf meer kunnen laten zien binnen onze sector. Directeur Jan Boeve gaf aan dat we al een supermooie sector hebben, maar dat we het nog beter kunnen doen als we meer diversiteit hebben​. Door vrouwen zichtbaarder te maken kunnen zij een voorbeeld zijn voor andere vrouwen, die daarmee aangetrokken worden tot de sector. Reden genoeg om onze vrouwen uit te nodigen om zichzelf meer te laten zien en om een inspiratie te zijn voor de vrouwen waar we op zoek naar zijn.

​​​Vrouwen werkzaam in onze sector

Ellen Kreuk, directeur van Arie Kreuk Transport vertelde haar verhaal over hoe zij in aanraking is gekomen met onze sector. Als klein meisje werd zij door haar vader meegenomen naar het familiebedrijf. De grote voertuigen maakten indruk op haar. Haar vader wilde graag dat ze ging studeren, maar de transportwereld bleef gedurende haar studie prikkelen. Ze wilde niets liever dan werken in de transportsector. Toen een koper het bedrijf wilde overnemen, greep Ellen in.

Het bedrijf werd van haar. ‘’Als vrouw kom je binnen in een mannenwereld. Mannen zijn vaak bevooroordeeld of je het wel kan’’. Daarom heeft Ellen een organisatiecoach laten helpen om het bedrijf aan haar als directeur te laten wennen. De organisatiecoach heeft met elke medewerker individueel gesproken om te onderzoeken hoeveel vertrouwen er was in Ellen als directeur en waar het bedrijf zich nog in kon verbeteren. ‘’Je stelt je kwetsbaar op tijdens zo’n periode, maar het levert voor je bedrijf veel op’’, aldus Ellen Kreuk. Na de plenaire sessie gingen deelnemers in kleinere groepjes uiteen om te starten met een eigen zichtbaarheidsplan. De middag werd afgesloten met een borrel en gezellige BBQ met uitgebreide mogelijkheden om te netwerken.​

​Het vervolg van TLN Vrouwennetwerk

​We kijken terug op een nuttige en gezellige middag. Echter, dit is pas het begin. Vanaf nu zal TLN zich nóg meer inzetten voor de instroom van vrouwen in de sector, onder andere door onze vrouwen zichtbaarder te maken. Wordt vervolgd!

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom