Minister Van Nieuwenhuizen wil fors meer geld voor infrastructuur

Een nieuw kabinet moet naast beheer en onderhoud, ook meer geld reserveren voor de uitvoering van infrastructuurprojecten, benadrukt demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag in De Telegraaf. TLN ondersteunt deze oproep.

Bezuinigen op infrastructuur is onverantwoord, aldus Van Nieuwenhuizen in De Telegraaf. Volgens de minister moet een nieuw kabinet fors meer geld vrijmaken voor zowel beheer en onderhoud als de aanleg van nieuwe infrastructuur.

Op tijd investeren
TLN ondersteunt de oproep van de minister. In 2025 ligt de filedruk naar verwachting weer op het recordniveau van 2019, toen files de sector 1,5 miljard euro kostten. Dat moet voorkomen worden, vindt TLN. Om Nederland bereikbaar te houden is het noodzakelijk om op tijd te investeren in nieuwe infrastructuur en bestaande knelpunten op te lossen. In een brief (20210525 Brief Samen verdienen en samen verduurzamen - TLN) aan informateur Mariëtte Hamer pleit TLN daarom voor voldoende budget voor nieuwe infrastructuur en de spoedige uitvoering van geplande infrastructuurprojecten.

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid