Nieuwe theorie-examens vrachtauto (C1 en C)

Vanaf 1 juli 2022 zijn er nieuwe theorie-examens voor het rijbewijs en de vakbekwaamheid voor de vrachtauto (C en C1). De examens zijn meer gericht op waar iemand het rijbewijs voor gebruikt, bijvoorbeeld voor rijden met een vrachtauto. Ook sluiten ze beter aan bij de dagelijkse (beroeps)praktijk en komt belangrijke informatie in meer modules terug, waardoor deze beter blijft hangen bij kandidaten. Met deze kwaliteitsverbetering dragen de examens nog beter bij aan de verkeersveiligheid.

Meer informatie over de nieuwe theorie-examens.

Kandidaten kunnen de examens ‘oude stijl’ tot 1 september 2022 doen. Met behulp van de tool op cbr.nl/theorie-c zien kandidaten precies welke theorie-examens ze moeten doen voor het C-rijbewijs dat ze willen halen en of ze een overgangsexamen moeten doen.

Meer weten?

Contact de expert

Caroline Blom

Beleidsadviseur

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.