Ondertekening intentieovereenkomst ‘Vrachtwagenparkeren in West-Brabant’

Vanmiddag hebben de Regio West-Brabant, de Provincie, de negentien West-Brabantse gemeenten, de transport en logistieke sector, het havenbedrijf Moerdijk en de politie de intentieovereenkomst ‘Vrachtwagenparkeren in West-Brabant’ ondertekend.

​​​Joost de Maat, regiovoorzitter Zuid, heeft namens TLN getekend. In de intentieverklaring wordt de samenwerking tussen de verschillende partijen vastgelegd om de parkeerproblematiek voor vrachtwagens in West-Brabant integraal op te lossen op het hoofdwegennet, het onderliggend wegennet en bedrijventerreinen binnen gemeenten.

West-Brabant: een logistieke ​​hotspot

Het is een logische stap om in West-Brabant te werken aan voldoende en goed uitgeruste parkeervoorzieningen voor vrachtwagens en vrachtwagenchauffeurs, omdat deze regio als logistieke hotspot bekend staat. Er zijn veel bedrijven in de logistieke sector gevestigd, er zijn multimodale ontsluitingen op heel West-Europa, er is bouwgrond beschikbaar en er is goed inzetbaar personeel te vinden.

Programma goed​​​erencorridors

De provincie Noord-Brabant brengt de intentieovereenkomst onder de aandacht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, als onderdeel van het goederencorridor-programma. Meer informatie? Bekijk dan het persbericht van de regio West-Brabant.​

Meer weten?

Contact de expert

Paul Poppink

Coördinator sector en beleid