Podcastserie over bedrijfsovername is gestart!

Vanaf 8 juni is de eerste aflevering van de podcastserie ‘Bedrijfsovername’ van TLN te beluisteren. In deze zesdelige serie praten wij je bij over de oriëntatie, voorbereiding, onderhandeling en afronding van het proces van bedrijfsopvolging. Een belangrijk thema dat speelt in onze sector. We zien een nieuwe generatie klaar staan voor de toekomst. Luister elke week jij mee?

TLN wil met deze nieuwe podcastserie leden informeren over dit onderwerp en hulp bieden middels TLN-servicepartners Claassen Moolenbeek en Partners en MKB Advies Partners. Beide partijen begeleiden dergelijke processen en bieden TLN-leden tegen een gereduceerd tarief hun diensten aan. Relatiebeheerder Luc Verschuren gaat in elke aflevering met een expert van Claassen Moolenbeek en Partners of MKB Advies Partners en een ondernemer in gesprek.

Eerste aflevering: Opvolging

In de eerste aflevering trappen we af met ondernemer Jannis van Eijk, van Gebroeders van Eijk en Richard Boonman van Claassen, Moolenbeek en Partners. Samen met zijn neef Pim heeft Jannis het bedrijf overgenomen hun vaders en oom. Hoe heeft hij dit ervaren? En welke aspecten komen bij een overname kijken?

Tweede aflevering: Oriëntatie

In de tweede aflevering gaan we in gesprek Paul Overwater van MKB Advies Partners over de eerste van vijf fasen waarin we het verkoopproces of bedrijfsopvolging hebben verdeeld: de oriëntatie. Ook spreken we met Brant Visser. Samen met zijn broers was Brant de derde generatie van transportbedrijf Brant Visser & Zn. In 2020 hebben zij het bedrijf verkocht aan Kooiker Logistics uit Grou. Hoe heeft hij deze oriënterende fase beleefd?

Derde aflevering: Voorbereiding

In deze derde aflevering praat host Luc Verschuren verder met Paul Overwater over de voorbereiding ofwel het verkoopklaar maken van je bedrijf. Wat komt daar bij kijken? En waar moet je op letten? Ondernemer Peter Schoenmaker van Hijs- en transportbedrijf Albert van de Scheur heeft het bedrijf overgenomen van zijn schoonouders. Hoe heeft hij zich op de verkoop voorbereid? En hoe zorg je dat de familiebanden goed blijven?

Vierde aflevering: Zoeken en onderhandelen

In de vierde aflevering staat de derde fase in het verkooptraject centraal, namelijk het zoeken en onderhandelen. Wat komt hierbij kijken? Luc praat hierover verder met Richard Boonman van Claassen Moolenbeek en Partners en Henri Tijhuis. Henri was eigenaar van Tijhuis Koeriers en heeft zijn bedrijf verkocht aan KSO Logistics BV. Waarom heeft hij zijn bedrijf verkocht? En wat waren de belangrijkste punten in het besluit aan wie je je bedrijf verkoopt?

Vijfde aflevering: Koop en afronding

In de vijfde aflevering praat Luc met Paul Overwater van MKB Advies Partners over de daadwerkelijke verkoop van een bedrijf. Ook spreekt Luc met Peter Schoenmaker van Albert van de Scheur hijs- en transportspecialist. Hij nam het bedrijf over van zijn schoonvader. Hoe ging dat? En wat voor leerpunten kan Peter aan andere ondernemers geven?

Zesde aflevering: Invoering

In de laatste aflevering gaat Luc in gesprek met Richard Boonman van Claassen Moolenbeek en Partners over de laatste fase van de verkoop. Ook vertelt Remco Dorrestijn, oud-eigenaar van Dorrestijn Transport in Soest over zijn ervaringen na de verkoop. Hij verkocht zijn bedrijf aan Thomassen Transport. Hoe kijkt hij hierop terug?

Je kunt vanaf nu aflevering 1 beluisteren op streamingsplatform Spotify

Meer weten?

Contact de expert

Team communicatie

Communicatie adviseurs & medewerkers

De kracht van samenwerken

TLN-lidmaatschap biedt meerwaarde op de belangrijkste thema's, namelijk: digitalisering, duurzaamheid, ketensamenwerking en de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vereniging werkt er hard aan om regels te laten werken vóór in plaats van tegen ondernemers, draagt bij aan oplossingen voor het tekort aan arbeidskrachten, brengt leden in contact met kundige specialisten en verzamelt en deelt kennis. Ontdek de kracht van samenwerken en sluit je aan bij TLN.